Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Bývalý sponzor nechce komentovat Bottasův výlev emocí

Bývalý sponzor nechce komentovat Bottasův výlev emocí

Jeho vítězství připsal technice

„Všichni, kterých se to týká, mně teď můžou políbit p….“ Toto řekl Valtteri Bottas po skončení Velké ceny Austrálie. Jezdec, jenž loni v mistrovském voze nevyhrál ani jeden závod, mohl tato slova adresovat více pochybovačům, nicméně nezmínil a ani později nechtěl jmenovat nikoho konkrétního. Dost snadno si je ale mohl vzít osobně vlastník společnosti Wihuri. Antti Aarnio-Wihuri a jeho společnost Bottase podporovali téměř celé dvě desetiletí, což ale skončilo po minulé sezoně a v ne zrovna přátelské atmosféře.

Je to pro mě zklamání. Ne všechno je jeho vina, něco byly i chyby týmu a technické problémy, ale podle mě měl velice slabý závěr sezony. Má to těžké, je týmovým kolegou Lewise Hamiltona, jenže ho za sebou nechali i mnozí další, celkově byl až pátý. To je velmi slabé," řekl Aarnio-Wihuri, když vysvětloval, proč jeho krajan i jeho tým přicházejí o finanční příspěvek, což závodníkovi na náladě určitě nepřidalo. Bývalý mecenáš se nyní k výsměchu nechtěl vyjádřit.

"Mě už Bottas nezajímá. Jeho slova jsou jeho a já nemám důvod zaujmout k nim nějaké stanovisko," řekl Aarnio-Wihuri dotěrným novinářům.

Kdyby to tím i skončilo, nebyl by to moc zajímavý příběh, jenže boháč se neudržel a přece jen okomentoval výsledek závodu: "Nejsem překvapený, věděl jsem, že Mercedes je v dobré formě a Hamiltonův vůz byl od startu poškozený."

Připomeňme, že záběry Hamiltonova vozu v cíli VC Austrálie potvrdily, že mu před levým zadním kolem chyběla část podlahy.