Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc chce získat Ferrari na svou stranu

 Leclerc chce získat Ferrari na svou stranu

Gasly se u Red Bullu pouze učí

Dva špičkové týmy, dva mladí jezdci s potenciálem stát se mistrem světa a dva odlišné přístupy. Řeč je o Charlesu Leclerkovi ve Ferrari a Pierru Gaslym, závodícím za Red Bull. Jak Leclerc dopadl v prvním závodě, jsme všichni viděli. Evidentně mnohem rychlejší než Sebastian Vettel dostal pokyn stáhnout se a držet pozici ve jménu bezpečného získání bodů. Monačanovi to ale nevadí, jeho cílem zůstává stát se jedničkou týmu, což nelze dosáhnout za den, ani za dva.

"Každý tým potřebuje mít číslo jedna a číslo dvě pro případy, kdy bude třeba rozhodnout situaci 50 na 50. Součástí mého úkolu je dosáhnout změny. Nebude to lehké, ale nemám s tím problém. Budu se snažit," prohlásil Leclerc.

Zatímco Leclerc byl evidentně usměrněný, stále má vyšší ambice než Gasly. Francouz prý vůbec nemyslí na to, že by soupeřil s Maxem Verstappenem. Zde tým deklaruje, že má dva rovnocenné jezdce, jenže Gasly sám chce čas, aby si zvykl na špičkovou stáj a závodění s absolutní elitou.

"Momentálně to vůbec není mým cílem," řekl Gasly o pokoření Verstappena. "Nemáme srovnatelné množství zkušeností s tímto týmem, ani s F1 jako takovou. Nemyslím si, že by nyní pro mě byl vhodným cílem. Pro mě je teď důležité využít jeho zkušenosti, rychlost a talent a naučit se od něj všechno cenné. Díky tomu budu lepším jezdcem a takto se naučím nejvíc za nejkratší dobu. On by teď, na začátku sezony, nebyl dobrým cílem. Ve F1 mám za sebou pouze jednu kompletní sezonu, takže se ještě mám co učit. Jezdec, kterým jsem teď, doufám není tentýž, kterým budu na konci roku."