Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Schumacher se učí rozumět pneumatikám

Schumacher se učí rozumět pneumatikám

Srovnávání s otcem mu nijak nevadí

Mick Schumacher příští týden vpluje do dosud neprobádaných vod. Syna sedminásobného mistra světa F1 čeká v barvách italské Premy úvodní závod letošního seriálu F2.

Schumacher junior loni vyhrál poslední ročník mistrovství Evropy F3, ale tuší, že se přesouvá do úplně odlišné dimenze: „Největší rozdíl je v hmotnosti. Formule 2 je o dost těžší, ale zase má mnohem vyšší výkon. Takže z 240 koní přesedám do 620 koní a navíc mám k dispozici opravdové turbo. To představuje pro jízdní styl zásadní změnu. Navíc se musím vypořádat s masivnějším přítlakem a v zatáčkách jsem rychlejší. Což mě pochopitelně baví!“ 

Micka Schumachera čeká premiéra ve formuli 2

Pokud jde o vlastní vyhlídky, volí ostře sledovaný mladík opatrný tón a mluví, jak už bývá zvykem, především o snaze se co nejvíce naučit. Je ostatně třeba mít na zřeteli, že ani úvodní sezona ve F3 mu příliš nevyšla (až dvanácté místo) a teprve v té následující zazářil naplno. „Nejdůležitější je pochopit pneumatiky. Ještě jich potřebuji zničit pár sad, abych přesně vyzkoumal mechanismy jejich zahřívání a opotřebení,“ je si vědom.

Srovnání s otcem se dvacetiletý talent nebojí: „Potkával jsem se s tím od prvních závodnických krůčků. Je to přirozené a nijak mně to nevadí. Vlastně je to pocta a současně výzva, když vás poměřují s nejlepším pilotem F1 všech dob.