Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nová naděje pro VC Mexika?

Nová naděje pro VC Mexika?

Pérez něco ví, je optimističtější

Sergio Pérez sice neřekl všechno, co ví a ani on nezná všechny detaily, ale zdá se, že Velká cena Mexika by mohla pokračovat i po roce 2019.

Mexiko se do kalendáře velkých cen vrátilo v roce 2015 a můžeme mluvit o úspěšném návratu. Závod F1 na okruhu bratří Rodríguezů, situovaném přímo v hlavním městě, je každý rok jedním z nejnavštěvovanějších. Nejspíš je to ale podpořeno nízkou cenou vstupného, ​​Nebo F1 brala od organizátora příliš mastný šek, protože ani dvě stě tisíc lístků na jeden víkend není dost na to, aby podnik nebyl ztrátový. Do zelených čísel jej dostávala vládní podpora, která ale končí spolu s kontraktem a novou vládou, kritizující předchozí za rozhazování peněz na luxus v zemi trpící chudobou.

"Za poslední dny se situace změnila k lepšímu, vypadá to nadějněji," řekl jediný mexický jezdec na startovním roštu. "Moc doufám, že formule 1 nepřijde o tak skvělý okruh, nejlepší velkou cenu posledních čtyř let, že zůstane v kalendáři. Zároveň si myslím, že naše země potřebuje formuli 1. Je to skvělý způsob, jak se zviditelnit. Ukazuje světu, jak skvělou temí je Mexiko.

Jsem optimistický. Více než předtím. Probíhají nějaké rozhovory. Samozřejmě neznám všechny detaily ani není na mně, abych to komentoval. Prostě se zdá, že to nebude až tak zlé, jak se zpočátku zdálo a že naděje ještě žije."

Kromě Mexika nemají smlouvu na velkou cenu v roce 2020 ani závody ve Španělsku, Británii, Německu a Itálii.