Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull okamžitě mimo dosah Haasu

Red Bull okamžitě mimo dosah Haasu

Motory ani sponzoři na tom nic nezměnili

Při představení letošního vozu Haas VF-19 padla zmínka o soupeření s Red Bullem na trati i mimo ni. Mimo okruhy chtěl s Red Bullem soupeřit Rich Energy, nový titulární sponzor Haasu, také výrobce energetických nápojů, jenž prý hodně vylepšil rozpočet týmu. Na trati pak dávala Haasu naději spolupráce s Ferrari a jeho pohonné jednotky, zatímco Red Bull zariskoval a přešel od Renaultu k Hondě. Po Austrálii je ale jasné, že Haas ani jiný tým z loňského středu pole Red Bullu nestihá.

Podle statistik z Austrálie Haas meziročně zrychlil o 1.3 sekundy, což je v rámci středu pole spíše horší výkon, protože Toro Rosso a Alfa Romeo byly rychlejší o více než dvě sekundy. Red Bull zrychlil o 0,5 sekundy, což je ještě méně než Ferrari a Mercedes, kterým statistici vypočítali 0,6 sekundy. Přesto byl Max Verstappen v cíli Velké ceny Austrálie o minutu a pět sekund dříve než Kevin Magnussen.

"Soupeřit s Red Bullem bude opět velmi těžké, už teď jsou hodně daleko před námi," přiznává Magnussen. "A zpravidla jsou silní ve vývoji a vylepšování vozu během sezony, a to i ve srovnání s dalšími dvěma top týmy, Mercedesem a Ferrari."

Renaultu se ale v Melbourne moc nedařilo, ve srovnání s loňským závodem zrychlil nejméně, pouze o 0,5 sekundy (horší vysvědčení by po prvním závodě dostal pouze Williams, jenž jako jediný meziročně zpomalil), takže Haas si může dělat chutě na čtvrté místo v letošním Poháru konstruktérů.

"Myslím, že to bude opět těsné. Těžko něco s jistotou říct po prvním závodě sezony, ale v Austrálii to bylo velmi těsné. Stejně jako loni, nebe ještě těsnější," tvrdí Magnussen.