Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Na čtyřikrát potrestaný Buemi

Na čtyřikrát potrestaný Buemi

Švýcara v Číně pronásledovala smůla

Pokud by se volil smolař víkendového klání formule E v čínském San-je, připadl by tento titul s největší pravděpodobností Sébastianu Buemimu. Švýcara totiž potkal pech hned čtyřikrát.

Pokud vám vrtalo hlavou, proč Buemiho místo na roštu zelo prázdnotou, pak vězte, že to nemělo nic společného s nehodou, která ho postihla v Superpole. Po něm však jeho tým Nissan – e.dams upadl v podezření, že brzdy na voze nastavil v rozporu s pravidly. Techničtí komisaři auto dlouho zkoumali a to celou dobu stálo v režimu Parc Fermé, tudíž k němu nemohli mechanici.

Pak přišly hned dvě špatné zprávy. Brzdový systém opravdu nebyl v pořádku (penalizace v podobě posunu o jedno stání zpět na startu by ale tolik nebolela) a hlavně se monopost nepodařilo včas dobít. Buemi tak začínal z boxové uličky.

Sébastien Buemi bude chtít na uplynulý víkend co nejrychleji zapomenout

V tom byl skryt další svízel. Start se totiž vůbec nekryl s cílem, nýbrž byl umístěn před desátou zatáčkou. „Když se pro mě rozsvítila zelená, byli ostatní už dávno pryč. Ani jsem je před sebou neviděl. To mně přišlo fakt nefér,“ postěžoval si Buemi.

Flintu do žita nicméně nehodil a po statečném výkonu se probil do první desítky. Jenže těsně před koncem kolidoval s Robinem Frijnsem, který následně odstřelil Lucase di Grassiho.

Jezdil jsem za ním strašně dlouho a v tom okamžiku jsem nabyl dojmu, že se dveře otevřely,“ vysvětloval Buemi zkroušeně. „Takže jsem to zkusil, ale zjistil jsem, že se zase zavřely. Chtěl jsem se stáhnout, ovšem už bylo pozdě.“

Coby viník karambolu sice z něj vyšel nejlépe a dorazil do cíle, jenže v něm ho neminul desetisekundový trest. Kvůli němu spadl ze šesté až na osmou příčku.