Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jaguar ztratil s Piquetem trpělivost

Jaguar ztratil s Piquetem trpělivost

Vyhozený pilot bude doma jezdit stock-cars

Po roce a půl se cesty Nélsinha Piqueta a týmu formule E Jaguar rozcházejí. Stáj s Brazilcem předčasně rozvázala smlouvu.

Důvod je nasnadě – mizerné dosavadní výsledky. Syn trojnásobného mistra světa totiž ze šesti pokusů vytěžil jeden jediný bod. Stalo se tak hned v úvodním klání v Rijádu, kde dojel desátý. Následovaly čtrnáctá pozice v Marrákéši, jedenáctá v Santiagu a tři výpadky. V minulém ročníku přitom Piquet obsadil velmi solidní šestou příčku v konečné klasifikaci.

 

E-Prix v San-je se stala Piquetovou labutí písní ve službách Jaguaru

Navenek je rozchod samozřejmě komunikován jako „po vzájemné dohodě“. „Dosažená umístění neuspokojila ani jezdce, ani nás,“ konstatoval šéf Jaguaru James Barclay. „Celou věc jsme s Nélsinhem podrobně prodiskutovali. Shodli jsme se na tom, že nás opustí a soustředí se na jiné priority.“ Tím jsou brazilské závody stock-cars.

 

Do uvolněného kokpitu usedne Alex Lynn, který není ve formuli E žádným nováčkem. V sezonách 2016/17 a 2017/18 jezdil za Virgin, ovšem bez většího úspěchu (nejlépe se umístil šestý v Punta del Este 2018). V současnosti je činný ve WEC jako člen tovární ekipy Aston Martinu.