Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bahrajn odhaluje nejhorší vlastnosti vozu RP19

Bahrajn odhaluje nejhorší vlastnosti vozu RP19

Racing Point v defenzivě, akcelerace není jeho silnou stránkou

Racing Point se před začátkem sezony obával prvních závodů, neboť do zimních testů nasadil pouze jakýsi "základní vůz" a vylepšení, zaměřené na zvýšení konkurenceschopnosti, měl hotov až krátce před VC Austrálie. Melbourne nakonec pro tento tým nedopadlo vůbec špatně, jenže v Bahrajnu to bude horší. Mnohem horší, pokud věříme slovům Sergia Péreze. Zdá se, že po použití nových dílů je největší slabinou vozu akcelerace z nízkých rychlostí, jež v Bahrajnu patří ke klíčovým faktorům.

"Nebyl to zrovna nejlepší den," zhodnotil včerejšek Mexičan. "Podle mě tento okruh naplno odhalí naše současné limity. Zdá se, že na tom budeme hůře než v Melbourne. Pracujeme na tom, možná se nám nějak podaří najít pár desetin, dobré vyvážení a budeme konkurenceschopnější.

Neočekávám, že se dostaneme do Q3, jedině kdyby více týmům něco nevyšlo, pak bychom měli šanci. Ale vypadá to na těžký víkend. I dostat se do Q2 bude náročné. Už ve Q1 budeme muset jet naplno, abychom se dostali do Q2. Tam se pak pokusíme o perfektní kolo."

Pérezův týmový kolega je stejného názoru.

"Musíme ještě na voze zapracovat. Střed pole je velmi vyrovnaný. Snad bude sobota lepší než pátek. Potřebovali bychom lepší rychlost, nepochybně. Jsme v celkem složité situaci ohledně postupu do top 10. To je evidentní, když se podíváte na tabulku časů,“ řekl Lance Stroll.