Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Smí Leclerc zůstat před Vettelem?

Smí Leclerc zůstat před Vettelem?

Prioritou je vítězství týmu Ferrari

Charles Leclerc to včera dokázal, porazil Sebastiana Vettela a vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu. Jak to ale bude vypadat dnes? Bude muset (nenápadně) vyklidit místo zkušené jedničce týmu a krýt jí záda před mercedesy? V Austrálii týmovou režii přijal a poslechl bez výhrad a nejspíš je připraven udělat to znovu. Šéf Scuderie Ferrari Mattia Binotto ale prohlásil, že nic takového nechystá.

"Charles má dovoleno být tak rychlý, jak jen bude v jeho silách. Má dovoleno být na pole position, má dovoleno zůstat vpředu, my mu to nebudeme zakazovat," řekl Mattia Binotto.

Zcela volnou ruku ale jezdci v červených vozech nemají.

"Podle mě je důležité, aby naši jezdci spolu nebojovali, neriskovali ve vzájemných soubojích," upozornil Binotto.

A Vettel prý nepočítá s tím, že by mu tým rozvinul červený koberec, vedoucí přímo k vítězství: "Je před námi hodně, hodně těžký závod. Budeme muset pracovat jako tým a snažit se ubránit první a druhé místo. Uvidíme, jak se to vyvine. Podle mě je situace jasná. Charles je první, má výhodu pole position."

Sám Leclerc si ale po kvalifikaci nebyl jistý: "Abych byl zcela upřímný, ještě jsme neměli předzávodní mítink, takže nevím. Jsem připraven udělat vše pro to, abych si udržel první místo, ale jsme tým a musíme tak pracovat."