Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Chybějí dvě, tři desetinky při jízdě rovně

Chybějí dvě, tři desetinky při jízdě rovně

Bottas s Hamiltonem se shodli na příčině porážky

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas se shodli na hlavní příčině porážky ve včerejší kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu. Vůz Mercedes W10 nebyl na rovinkách tak rychlý jako jeho červený konkurent. Úřadující mistr světa dokonce hovoří o několika desetinách sekundy.

"Velká část ztráty vznikla na rovinkách. Ne celá, ale z nějakého důvodu byli na rovinkách mnohem rychlejší než my," řekl Hamilton. "Mohu říci, že s vozem jsem si rozuměl. Ale už celé roky se na tomto okruhu trápíme s některými jeho nerovnostmi, které z nějakého důvodu dělají našemu vozu větší problémy než jiným. Nakonec to není až tak špatný výsledek. Většinu času jsme ztratili na rovinkách. Dvě tři desetiny jen při jízdě rovně. To je hodně."

Bottas souhlasí. "Víme o věcech, které potřebujeme zlepšit a rychlost na rovinkách je jednou z nich. Nepochybně. Dnešek se více podobá představě, kterou jsme si o rychlostních rozdílech udělali po zimním testování," řekl finský závodník. "Očekávali jsme, že budeme za nimi. A dnes jsme za nimi, takže fakta sedí a my víme, v čem se musíme zlepšit, pokud chceme bojovat o pole position. Uvidíme, jaká bude závodní rychlost, ale máme co dohánět."