Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Černý víkend smolaře Grosjeana

Černý víkend smolaře Grosjeana

Francouze odstřelil Stroll

Francouz Romain Grosjean prožívá hodně špatný vstup do seriálu MS. Pouze v první kompletní sezoně v roce 2012 v týmu Lotus nedokončil úvodní dva závody. Tentokrát je na tom stejně a jeho sebevědomí dostalo pořádnou trhlinu.

Z kvalifikace na VC Bahrajnu si odnesl penalizaci tří míst na startovním roštu a navíc jeden trestný bod na konto jezdeckých hříchů. To, že donutil ke zpomalení Landa Norrise, sváděl na Sebastiana Vettela. Komisaři však neměli slitování a z osmého místa musel couvat na jedenácté.

Krátce po startu však dostal zezadu ránu od Lanceho Strolla, který z 18. pozice opravdu hodně pospíchal. Náraz mu prorazil levou zadní pneumatiku. Pomalu musel odkroužit celé kolo a od mechaniků si nechat nasadit nové pneumatiky ze střední směsi. S velkou ztrátou klesl na poslední místo a závod byl ztracený.

Při startu jsem nic neviděl,“ popisoval situaci Grosjean. „Dostal jsem náraz zezadu. Potom bylo auto moc poškozené, takže se nedalo pokračovat naplno. Kvůli defektu pneumatiky v úvodu jsem musel do boxů a stálo mě to hodně času. Takové riziko je vždycky, když startujete z jiné pozice, než byste chtěli…

Auto bylo navíc natolik poškozené, že ho tým raději po 16 kolech odvolal do boxů.

Lance Stroll považoval kolizi za běžný závodnický incident

Lance Stroll se jako viník necítil: „Ještě jsem neviděl záznam, ale myslím, že kolize s Romainem (Grosjeanem) byla běžná nehoda v prvním kole, vyplývající ze závodění. Bohužel jsme se srazili, bylo z toho poškození auta, musel jsem do boxů pro novou příď. Závodili jsme kolo na kolo a takovéhle věci se stávají, ale draze jsem za to zaplatil, protože jsem měl od té chvíle prakticky po závodě.

Ani slovo o tom, že závod zkazil také svému soupeři.