Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Přetahovaná mezi Zandvoortem a Assenem pokračuje

Přetahovaná mezi Zandvoortem a Assenem pokračuje

Zbydou oběma jen oči pro pláč?

Pokud jste strádali, neboť jsme delší dobu nepřinesli čerstvé informace o lítém souboji o pořádání VC Nizozemska mezi Assenem a Zandvoortem, máme pro vás dobrou zprávu. Veselá historie má další pokračování.

Lee van Dam, jenž stojí v čele nizozemské Grand Prix Foundation, znovu navštívil bossy Liberty Media, aby orodoval za Assen. „Naděje tu pořád je,“ konstatoval spokojeně na odchodu z jednání. „Mám pocit, že smlouva s Zandvoortem nebude uzavřena. Kdyby se tak už stalo, určitě by to oznámili.

V tom má bezesporu pravdu, jenže tohle nebezpečí nehrozí. Konkurenční lokalita totiž nemá vůbec vyřešené financování, jelikož ústřední vláda odmítla jakoukoliv dotaci. Situaci se pokouší zachránit region. Zandvoort a okolní obce se dohodly na zvýšení návštěvnické taxy, přičemž výtěžek má směřovat na vylepšení tratě i navazující infrastruktury.

 

Zatím jsou vrcholem sezony v Zandvoortu závody DTM

 

Ročně to vynese přibližně čtyři miliony eur, potřebná částka, hlavně na úhradu licenčního poplatku, je nicméně desetkrát vyšší. Nemluvě o tom, jak tento krok zkousnou běžní návštěvníci klimatických lázní Zandvoort, nechtějící mít s F1 nic společného.

To dějiště nizozemské Tourist Trophy se holedbá tím, že tento problém nezná. „Jedeme na plný plyn, Máme zpracovaný byznys plán. Do konce října proběhnou úpravy autodromu. Hodně jsme toho nacestovali a jednali s mnoha lidmi. Když na to přijde, kontrakt můžeme podepsat zítra,“ rozohnil se Van Dam.