Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Leclerc ignoroval týmovou režii

Leclerc ignoroval týmovou režii

V Itálii Vettela rozmázli jako hmyz

Po dramatických prvních kolech Velké ceny Bahrajnu se Charles Leclerc ocitl za Sebastianem Vettelem, přestože byl evidentně rychlejší. Tým Ferrari se ho pokoušel udržet na uzdě, ale neuspěl. Na rozdíl od závěru prvního závodu sezony, Monačan příkaz totálně ignoroval.

"Lidé, jsem podstatně rychlejší," slyšeli jsme v týmovém rádiu Ferrari od 20letého jezdce uvězněného za čtyřnásobným šampionem.

"Dvě kola tam zůstaň, dvě kola," zněl rozkaz v desáté zatáčce pátého kola. Před první zatáčkou šestého kola se už dravec vrhal na kořist.

"Pouze jsem je informoval," řekl Leclerc o jeho části radiokomunikace. "Myslím, že pak mi řekli něco jako: Dobře, ale dvě kola nic nedělej. Jenže hned na nejbližší rovince se otevřela příležitost a já ji využil. Potom jsem už prostě byl rychlejší a staral jsem se o vlastní závod. Jsem rád, že se mi to povedlo na první pokus, hlavně po tak špatném startu."

V Itálii by se Vettel dovolával pomoci, nebo alespoň pochopení, zcela zbytečně. Místní média na něm nenechala nitku suchou.

Corriere della Sera Vettela nazvali omylem a jeho prohru s Leclerkem potupou.

La Gazzetta dello Sport píše, že Ferrari má jednu jistotu a dva problémy. Tou jistotou je Leclerc a problémy nespolehlivost vozu a Vettel.

La Repubblica Vettela rovnou odepsala z boje o titul, ve kterém vidí Leclerka jako jediného Hamiltonova vyzyvatele.

V Corriere dello Sport se s tím nemazali vůbec, rovnou napsali, že Leclerc se bude o červenou garáž dělit s Mickem Schumacherem "v budoucnosti bez Vettela".