Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Elektrický Mercedes má za sebou první stovky kilometrů

Elektrický Mercedes má za sebou první stovky kilometrů

Ve Vairanu ho řídili Vandoorne a Mortara

Nový Mercedes pro formuli E už jezdí. V minulém týdnu ho provedli po okruhu v italském Vairanu kmenový člen stáje HWA Stoffel Vandoorne a z Venturi zapůjčený Edoardo Mortara.

Švýcar v kokpitu monopostu EQ Silver Arrow 01 zaskočil za druhého pilota HWA Garyho Paffetta, jenž ve stejné době závodil v International GT Challenge v americké Laguně Seca.

První den proběhl jen úvodní technický test, v dalších dvou seancích však už auto zvládlo úctyhodných 527 kilometrů, a to bez vážnějších problémů. 

Elektrický monopost Mercedesu vyjel k úvodním testům

Když se závoďák poprvé probere k životu a vyrazí na trať, je to vždy zvláštní okamžik,“ uvedl šéf motorsportu Mercedesu Toto Wolff. „Dosáhli jsme tím důležitého milníku. Současně jsme si zajistili solidní základnu pro další vývoj. Do premiéry vozu v úvodní E-Prix sezony 2019/20 nás ale ještě čeká hodně práce.

Jsme velmi spokojeni s tím, jak vše probíhalo,“ doplnil ho manažer projektu pro formuli E Ian James. „Sešli se zde experti z našich center v Affalterbachu, Brackley, Brixworthu a Stuttgartu, kteří odsud odjížděli už jako členové jednoho týmu. Ten se tady právě zrodil.