Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

V Paříži se bude závodit i v příštích třech sezonách

V Paříži se bude závodit i v příštích třech sezonách

Zůstane zachována také trať kolem Invalidovny

Překvapující a potěšující zpráva dorazila z francouzské metropole. E-Prix se v Paříži uskuteční i v příštích třech sezonách.

Přitom právě tato metropole byla počítána za jednoho ze žhavých kandidátů „na odstřel“, především kvůli odporu místních obyvatel, nespokojených s tím spojenými omezeními. Každopádně se předpokládalo, že pokud závod zůstane zachován, bude se stěhovat na jiné místo.

Ani k tomu (zatím) nedošlo. Nadále budou elektrické monoposty kroužit kolem historické budovy Invalidovny s Napoleonovým hrobem. Navzdory tomu, že podmínky v okolí nedovolují stavbu velkokapacitních tribun a tím snižují zisk pořadatelů. 

S Paříží zůstane formule E spjatá i nadále

Při našem posledním setkání jsme se dohodli na prodloužení smlouvy,“ oznámil promotér šampionátu Alejandro Agag. „To je skutečně dobrá zpráva!

V dosavadních třech ročnících vyhrál pokaždé někdo jiný – Lucas di Grassi, Sébastien Buemi a Jean-Éric Vergne. Letos se pojede v sobotu 27. dubna, bohužel zcela nesmyslně prakticky ve stejném čase jako kvalifikace na velkou cenu F1 v Baku.