Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vídeň se uchází o vlastní E-Prix

Vídeň se uchází o vlastní E-Prix

Prezentace seriálu proběhne již za čtrnáct dní

Pokud půjde vše hladce, budeme mít zanedlouho závod formule E doslova za humny. Vážným kandidátem na pořádání E-Prix je totiž Vídeň.

Předzvěstí této události bude letošní prezentace, která se uskuteční na Velikonoční pondělí 22. dubna na části vnitřního okruhu města, slavné Ringstrasse.

Vedeme intenzivní rozhovory, protože Vídeň je pro nás skvělou destinací pro představení elektromobility,“ uvedl promotér šampionátu Alejandro Agag. 

Alejandro Agag neúnavně hledá nové lokality pro svůj šampionát

Starosta rakouského hlavního města Michael Ludwig vzkázal prostřednictvím svého mluvčího, že „můžeme potvrdit jednání na téma formule E. V zásadě jsme příznivě nakloněni všem novým projektům a inovativním myšlenkám.“ Jedním dechem nicméně dodal, že dosud nepadlo definitivní rozhodnutí a je předčasné mluvit o konkrétním termínu. Podporu v obecné rovině vyjádřily ústy příslušných ministrů rovněž spolkové rezorty dopravy a sportu.

Jsem přesvědčen, že ve Vídni najdeme vhodnou trať,“ prohlásil sportovní ředitel formule E Frederic Espinos. „Je třeba, aby byla dlouhá od dvou do tří kilometrů, což by tady neměl být problém. Navíc je Vídeň lákavá i jako metropole s mimořádně bohatou historií.

O finanční záštitu akce se má postarat ocelářský koncern voestalpine AG, jenž je současně jedním z partnerů celého seriálu.