Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

První Saúdka startuje formulovou kariéru

První Saúdka startuje formulovou kariéru

Juffaliová pojede v Británii F4 za Double R

Normálně by tato zpráva těžko vzbudila větší pozornost. V nejnižších patrech formulového závodění se objevuje hodně dívek. Jenže Reema Juffaliová pochází ze Saúdské Arábie.

Jedna z nejkonzervativnějších zemí světa až do loňska upírala ženám právo vlastnit řidičský průkaz. Zrušení tohoto opatření vyvolalo u slabšího pohlaví pravý motoristický boom. Juffaliová kromě základního výcviku záhy absolvovala i závodnickou školu a už stihla posbírat určité zkušenosti v jednom značkovém poháru Toyoty a v indické formulové sérii MRF.

 

Juffaliová v kokpitu monopostu F4 na okruhu Brands Hatch

 

Nyní vstupuje do respektovaného britského šampionátu F4. V sedmadvaceti letech bude patrně jedním z nejstarších účastníků. K dispozici má nicméně perfektní techniku od týmu Double R Racing, který v roce 2004 spoluzaložil Kimi Räikkönen.

Je to veliká pocta pro mě,“ vyjádřila se půvabná jezdkyně. „Dosáhla jsem něčeho, o čem se mně předtím ani nesnilo. Teprve před třemi nebo čtyřmi lety jsem se začala o motorsport intenzivněji zajímat. Teď jsem přímo v jeho srdci a je fantastické, že v něm mohu reprezentovat svoji vlast.