Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Pro Räikkönena je závodění už jen hobby

Pro Räikkönena je závodění už jen hobby

Tiskovka v Šanghaji ho ale moc nepobavila

V Číně už kvůli časovému posunu proběhla tisková konference s jezdci. Složení tentokrát nebylo tak atraktivní. Není proto divu, že v konkurenci Alexandera Albona, Romaina Grosjeana a Sergia Péreze stáhl nejvíce pozornosti na sebe veterán Kimi Räikkönen.

Devětatřicetiletý Fin vstoupil do sezony nad očekávání dobře. Dosud má na kontě deset bodů a je nejlepším z jezdců takzvaného středu pole.

Nepotřebuji žádné zvláštní prostředky, abych se namotivoval,“ reagoval na otázku, zda přestup k Alfě Romeo v něm neprobudil „druhé závodnické jaro“. „Teď je to pro mě spíše hobby než cokoliv jiného. Proto mě to baví víc než předtím.

Jinak zůstal Iceman věren tradici lakonických odpovědí. Ostatně někteří novináři se tázali skutečně „originálně“. Zkuste si schválně tipnout, na jaký dotaz exmistr světa reagoval.

Räikkönen se v novém týmu rychle aklimatizoval

Vydávám ze sebe vždy to nejlepší. Někdy se to povede lépe, někdy hůře.“ (Máte nějaký speciální recept na přípravu před velkou cenou?)

Nemám vlastně žádné cíle.“ (Jaké cíle si v této sezoně kladete?)

Přes zimu jsme určitě odvedli dobrou práci, ale ještě toho zbývá hodně k vylepšení.“ (Jak jste spokojen s týmem a autem?)

Pokud čekáte něco původního, tak snad toto: „Pořádně nemohu vytáhnout paty z hotelu, aby mě lidé nepoznávali. Nevím, proč jsem zrovna v Číně tak populární. Ale totéž se děje také v Japonsku a i ostatním Finům. Je to pro mě záhada.