Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen nemůže Vettelovi přijít na jméno

Verstappen nemůže Vettelovi přijít na jméno

Dočkáme se pomsty ve stejném stylu?

Bottasovu spanilou jízdu za sedmým pole position v kariéře zatím zcela překrývá spor, který se rozhořel mezi Sebastianem Vettelem a Maxem Verstappenem.

Borec Red Bullu se chystal na svůj rozhodující pokus v závěrečné fázi kvalifikace, když ho Vettel ve vlásence nečekaně předjel. Nizozemec musel zvolnit, aby udržel bezpečný rozestup, a z tohoto důvodu už nestihl vjet do měřeného kola před uplynutím časového limitu.

Do světa se tak rozlétla tato rádiová komunikace mezi Verstappenem a jeho inženýrem:

Inženýr: „Maxi, musíš teď šlápnout na plyn!

Verstappen: „Ach jo, do…… Nestihl jsem to, co?

Inženýr: „No, nestihl.

Verstappen: „To jsou takové …..! Opravdu! Člověk se poslušně zařadí a oni mu všechno zničí. Chceš být na ně milý, přitom tě provedou takovou ……..“

Dlužno dodat, že vytečkovaná místa nahrazují výrazy, které se ve slušné společnosti nepoužívají.

„Mad Max“ bouřil pochopitelně i v padoku. „Existuje nepsaná džentlmenská dohoda, že se ve třetím sektoru nepředjíždí,“ tvrdil v rozhovoru pro rakouskou televizi ORF. „Něco takového mu samozřejmě nezapomenu. Příště mu oplatím stejnou mincí!“ 

Sebastian Vettel žádnou vinu za incident necítí

Soupeř, jemuž Verstappen nemohl přijít na jméno, se bránil. „Měli jsme jen deset sekund čas. Proto jsem spěchal, abych včas přejel cílovou čáru,“ vysvětloval Vettel.

O tom, že celá záležitost není zdaleka vyřešena, je přesvědčen Nico Rosberg. „Být na Sebově místě, měl bych se na pozoru. Není nic horšího, než rozzuřený Max Verstappen,“ prohlásil expert stanice Sky Sports. Dočkáme se v Baku odvety?

Aby toho nebylo málo, oči pro pláč ve stejné chvíli zbyly i oběma závodníkům Haasu. Ti ale mohou obviňovat jen svoje kolegy na zdi, kteří je mylně informovali, že mají dostatek času. Jenže ten mezitím uplynul. Magnussenova reakce je rovněž nepublikovatelná.