Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton se celou dobu pral s autem

Hamilton se celou dobu pral s autem

Bottas: Kolo nebylo nejlepší, ale stačilo to

Už v tréninku jsem se v autě cítil skutečně dobře. Moje rozhodující kolo bylo okay. Ne tak, jak bych si to sám představoval, ale na pole position to stačilo.“ Těmito slovy zhodnotil Valtteri Bottas svoje účinkování v dnešní šanghajské kvalifikaci.

Lewis Hamilton potvrdil podezření, že v jeho případě všechno v pořádku nebylo. „Měl jsem značné problémy a prakticky neustále bojoval s autem. Nevzdal jsem to a až do konce vyvíjel tlak. Teď jsem mnohem spokojenější. Že je mezi mnou a neskutečně rychlým Valtterim tak miniaturní rozdíl (23 tisícin sekundy), je fantastické.“ 

Valtteri Bottas prý mohl být ještě lepší

Sebastian Vettel záhy pochopil, že mu tentokrát pšenka nepokvete. „Od úvodní části byly mercedesy na tom lépe. My jsme neabsolvovali špatnou kvalifikaci, mohli jsme být možná o trošku rychlejší. Ale svoje závěrečné kolo beru. Bottase bych neporazil za žádných okolností,“ svěřil se.

Daleko impulzivněji reagoval nakonec čtvrtý Charles Leclerc. „To je hrozný, udělal jsem chybu. Tak blbou! Seber se konečně, Charlesi!,“ vykřikoval ještě v době, kdy seděl ve voze. Když se ho jeho inženýr pokusil utěšit, pokračoval: „Nebylo to dobrý, jednoduše to nebylo dost dobrý. Nemluvím o autě, ale o sobě.