Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Verstappen má sám máslo na hlavě

Verstappen má sám máslo na hlavě

V kritické chvíli zablokoval Gaslyho

Setkání se zástupci médií v zázemí Red Bull Racingu se tentokrát mohlo vykázat skutečně excelentní návštěvností. Všichni si chtěli poslechnout, co dalšího vyleze z rozezleného Maxe Verstappena.

Odcházeli zklamáni. Nizozemec se v mezidobí zjevně uklidnil (nebo byl uklidněn) a odpovídal nezvykle diplomaticky. „Když ti inženýr řekne, abys přidal, uděláš to. Samozřejmě to pro mě nebylo nic příjemného, ale mohlo to také proběhnout opačně,“ vzal dokonce v ochranu svého nepřítele Sebastiana Vettela.

Na doplňující dotaz, jestli neuvažoval o tom, vrátit pilotovi Ferrari předjetí, pokýval souhlasně hlavou: „Ano, jenže jsem nechtěl být za hlupáka.“ Ve skutečnosti ovšem padlo daleko jadrnější slovo. 

Pánové Gasly a Verstappen ani po dnešku vůči sobě žádné nepřátelství nepociťují

Navíc vyšlo najevo, že ani on sám nemá čisté svědomí. Při následné snaze přece jen stihnout nájezd do rozhodujícího kola totiž zablokoval týmového kolegu Pierra Gaslyho. Rezolutně se nicméně vymezil vůči domněnce, zda tak náhodou neučinil schválně. „Vypadalo to snad tak?“ rozohnil se. „Nezvládli jsme to nakonec oba.

Gasly také vůči němu necítí žádnou zášť: „Na třiceti metrech se nacházelo pět aut, takže všichni se tam prostě nemohli vejít. Snažíš se jen najít nějakou skulinu. Nám se to nepovedlo. Tím bych toto téma uzavřel.