Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Giovinazzi měl stejnou poruchu jako Leclerc

Giovinazzi měl stejnou poruchu jako Leclerc

Z kvalifikace jej vyřadila elektronika

Antonio Giovinazzi se nemohl zúčastnit dnešní kvalifikace, protože neměl funkční motor. Rychle se zjistilo, že pohonná jednotka od Ferrari má stejnou poruchu, jakou měl Charles Leclerc v Bahrajnu, kde přišel o jisté vítězství. Scuderia již používá novou řídící elektroniku a nabídla ji také Alfě. Jenže její šéf Fréderic Vasseur odmítl, jelikož by se musela udělat úprava montáže do vozu.

"Ferrari nám doporučilo použít novou verzi, my jsme ale neměli čas kvůli změnám v instalaci," vysvětluje Vasseur. "Dnes jsme měli poruchu a musíme ji (jednotku řídící elektroniky) vyměnit, ale zůstaneme u stejné verze. V Kimiho voze se nic nemění.

Musíme se Antoniovi omluvit, je to stoprocentně moje chyba. Beru na sebe veškerou vinu, protože Ferrari nám nabídlo výměnu. Ale po bitvě je každý generál. Dělat tady v Číně (daleko od továrny) změny v instalaci by také nebylo bez rizika."

Giovinazzi nevstoupil do nováčkovské sezony pravou nohou a není to jeho vina.

"Měli jsme problém ve druhém tréninku v Bahrajnu, nemohl zajet ani kolo. Zde jsme už měli poruchu v prvním tréninku a teď další. Je toho příliš. Za Antoniem stojíme na dvěstě procent. Vím, čeho může dosáhnout, jak jezdil předtím, vidím to každý den. Časomíra to teď nepotvrdí, ale nepochybuji, že se to velmi rychle změní," je přesvědčen Vasseur.

Poruchu a ztrátu výkonu během dnešní kvalifikace avizoval i Kimi Räikkönen, toho ale ve skutečnosti přibrzdil silný poryv větru..