Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

McLaren zpět na chvostu

McLaren zpět na chvostu

Nepříjemné probuzení do reality

Carlos Sainz se okruhu v Šanghaji předem obával a zdá se, že měl proč. Bahrajnský as-Sachír letošnímu vozu McLarenu prostě sedl. I proto Španěl mohl po startu držet tempo se špičkou a zaútočit na Maxe Verstappena. Šanghaj ale klade nároky na jiné části vozu. Když si odmyslíme dva jezdce s poruchami a zpackanou kvalifikaci Lanceho Strolla, zůstaly za mclareny už jen velmi pomalé williamsy.

"Čtrnácté místo mě dost zklamalo, ale už po posledním tréninku nám bylo jasné, že na Q3 to dnes nevypadá," řekl Sainz, jenž byl o více než čtyři desetiny sekundy rychlejší než Lando Norris. "Předem jsme věděli, že to na tomto okruhu pro nás bude těžké, že odhalí více z limitů našeho vozu. Dal jsem dohromady dobré kolo. Možná jsem tam nechal ještě desetinku nebo desetinku a půl, ale v podstatě jsme využili veškerý potenciál vozu. Analyzujeme to, zkusíme odstranit slabiny a co nejlépe se připravíme na závod."

Ohledně zítřejšího závodu není moc optimistický ani jeho týmový kolega.

"Carlos byl rychlejší než já, ale ani tak se nedostal před nikoho dalšího. Myslím, že se mu skutečně povedlo dostat z vozu maximum. Tato trať nám prostě nesedí tak, jako dvě předchozí. Je to něco, co potřebujeme zlepšit," řekl britský mladík.