Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Bottasovi se na startu protočila kola

Bottasovi se na startu protočila kola

Wolff po pátku nevěřil v úspěch

Mercedes slaví double, už třetí v této sezoně. O interním pořadí se rozhodlo již na startu, který Valtterimu Bottasovi nevyšel podle jeho představ.

Když jsem přejížděl čáru, protočila se mně kola,“ vysvětlil držitel pole position svoje zaváhání. „Velká škoda, protože rychlostně jsme na tom byli přibližně stejně. Že jsem ztratil vedení v šampionátu v Lewisův prospěch, není nic příjemného. Ale já mu úder vrátím!

Souboj Hamiltona a Bottase se rozhodl už na startu

Kdyby mně někdo v pátek řekl, že budeme závod takto suverénně kontrolovat, nevěřil bych mu,“ přiznal šéf stáje Toto Wolff. „Na první pohled to vypadalo jednoduše, ale tak snadné vítězství to zase nebylo. Se začátkem sezony jsem maximálně spokojen. Je určitě lepší běžet v čele než někoho dohánět. Už brzy nasadíme na auta nové díly. Jsem přesvědčen, že vývojová práce jde správným směrem.

Vrátil se i k jednomu z klíčových momentů dnešního klání: „Přemýšleli jsme, co udělat, abychom Valtteriho udrželi před Vettelem. Pak nás napadlo, povolat oba piloty současně do boxů. Fungovalo to skvěle. Ani jeden se při zastávce zbytečně nezdržel.