Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Kvjat za kolizi vinu necítí

Kvjat za kolizi vinu necítí

Sportovní komisaře ale nepřesvědčil

Jediná větší šlamastyka za celý závod se odehrála hned v úvodním kole. Zapletl se do ní Daniil Kvjat a oba piloti McLarenu Carlos Sainz a Lando Norris.

Viníkem byl označen jezdec Toro Rosso. Za trest absolvoval nechtěný průjezd boxovou uličkou. Penalizaci ovšem neakceptoval: „Z mého pohledu to byl běžný incident. Myslím si, že jsem nechal místo pro minimálně ještě jednoho soupeře. Jenže nějaký další vůz spustil řetězovou reakci. Nechápu proto, proč jsem musel do boxové uličky. Dlouho jsme se o tom se sportovními komisaři bavili. Naše názory se různily. Snad ale alespoň uznali, že mě potrestali moc přísně.“ 

Pokud mclareny vůbec nějaké šance měly, přišly o ně hodně brzy

Sainz na to pochopitelně nahlížel odlišně. „Někomu se asi nelíbilo, že se kolem něj motá jiný vůz a trhl příliš razantně volantem. Tím vypukl chaos. Odnesl to Kvjat, ale mně to může být jedno, měl jsem po nadějích. Asi to chtělo, abych byl trpělivější,“ povzdechl si Španěl.

Nejhůře to odskákal Norris, jenž se proletěl vzduchem a pak spěchal k mechanikům pro nové přední křídlo. „Nejprve přišla první silná rána na zadní nápravu a druhý úder následoval při přistání. Auto bylo tak silně poškozeno, že byl zázrak, že jsem ještě mohl pokračovat,“ konstatoval nováček, jemuž nebylo dopřáno spatřit cílovou šachovnici.