Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Räikkönen neudržel teplotu pneumatik

Räikkönen neudržel teplotu pneumatik

Problémem nebylo přehřívání, právě naopak

Kimi Räikkönen zatím bodoval v každé velké ceně sezony 2019, ovšem v Číně dosáhl dosud nejhoršího výsledku, pouze devátého místa. Fin měl přitom velkou cenu rozehranou moc dobře, natáhl první stint a do boxů zamířil z pozice nejlepšího ze středu pole. Byla to jeho jediná zastávka a stejnou strategii jeli i Daniel Ricciardo a Sergio Pérez, které Fin v druhé polovině závodu rychle dotahoval. Dostal se až těsně za Mexičanova záda. O to více jeho fanoušky překvapilo, když se mu pak kořist začala rychle vzdalovat a do cíle za ní zaostal o několik sekund.

Räikkönen nezůstal dlužen vysvětlení. Neuhlídal teplotu pneumatik. Ne, že by jejich teplota agresivní jízdou za pomalejším soupeřem stoupla mimo ideální pracovní okno. Naopak, kamsi vyprchala.

"Na startu jsme byli ještě více vzadu, aspoň jsme tedy získali nějaké body," řekl Räikkönen pozitivním tónem. "V závěru závodu jsem ztratil přilnavost pneumatik. Je to škoda, protože jsem o ně celý závod pečoval. Jenže prostě vychladly a já jsem pak jel pomaleji. Pokračujeme ve zlepšování vozu, uvidíme v Baku."

Räikkönenův týmový kolega Antonio Giovinazzi má na svém kontě pořád nulu.