Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gasly potřebuje více času

Gasly potřebuje více času

Red Bull mu ho hodlá poskytnout

Gaslyho šesté místo ve včerejší Velké ceny Číny bylo jeho prvním dojezdem v rámci "silné šestky", tvořené jezdci ve třech špičkových vozech. V Austrálii i v Číně očekávání vůbec nenaplnil. A včera to také nebylo ono, protože byl celou dobu z této šestice evidentně nejpomalejší, stejně jako v sobotní kvalifikaci. Není divu, že Christian Horner už cítí potřebu svého jezdce obhajovat.

"Lidi, dejte Pierrovi více času," vyzývá šéf týmu Red Bull v rozhovoru pro nizozemské noviny De Telegraaf, které přirozeně sledují rozdíly mezi francouzským jezdcem a jeho týmovým kolegou Maxem Verstappenem. "Nemá moc zkušeností a přestup z Toro Rosso do Red Bullu byl pro něj velkým skokem."

Gaslyho zaostávání za Verstappenem by možná tak nebilo do očí, kdyby podobně málo zkušený Charles Leclerc neskočil do Ferrari rovnýma nohama a nedával okamžitě zabrat Sebastianu Vettelovi.

"Hodně jsem bojoval s vozem," hájí se Gasly v rozhovoru pro francouzské Auto Hebdo. "Jezdím s nastavením velmi podobným Maxovu, ale je vidět, že s vozem mnohem více bojuji. S Toro Rosso jsem loni takový problém vůbec neměl. Takže musím upravit svůj jezdecký styl, jinak z vozu nedostanu maximum."