Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vandoorneovi zkolaboval vůz hned za cílem

Vandoorneovi zkolaboval vůz hned za cílem

Trápení s pohonnou hřídelí

Zdání někdy klame. Stoffel Vandoorne prožil E-Prix v Římě mimo zájem diváků i televizních kamer. Kroužil si na svém třetím místě, nikoho neohrožoval a nikdo se netlačil na něj.

Historický úspěch pro novou stáj HWA Racelab však visel na vlásku. Tým předtím obdržel od svého dodavatele Venturi nové pohonné hřídele. Ty ale na značně hrbolaté trati neobstály. Byly pravděpodobnou příčinou výpadku obou továrních venturi, pilotovaných Mortarou a Massou.

Vandoorne se sice dostal do cíle a vystoupil na pódium, v posledním kole ale jeho ztráta na druhého Lotterera vzrostla téměř čtyřikrát. Pár metrů za šachovnicí se pak auto definitivně zastavilo. 

Stoffel Vandoorne se postaral o první stupně vítězů pro tým HWA Racelab

Předpokládám, že to byla pohonná hřídel,“ vyjádřil své podezření belgický závodník. „Už předtím jsem zjistil, že něco není v pořádku. Mohli jste si všimnout, že jsem pořád zpomaloval. To nebylo z důvodu úspory energie, ale abych šetřil vůz. Nenajížděl jsem na obrubníky a před většími nerovnostmi dával nohu z plynu. Už jsem totiž z rádia věděl, co se přihodilo Venturi. Měli jsme obrovské štěstí, že jsme vůbec dojeli. Jinak jsem ale se závodem spokojen. Konečně jsme získali rychlost, která nám předtím tolik chyběla. Snad to byl bod obratu.