Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bylo to správné rozhodnutí, míní Binotto

Bylo to správné rozhodnutí, míní Binotto

Pandořina skříňka, varuje jej Wolff

Mattia Binotto je přesvědčen, že jeho tým se v Číně nedopustil žádné chyby. Charles Leclerc sice do cíle dojel až pátý, ale díky odložení zastávky v boxech o pár kol měl šanci zdržet Valtteriho Bottase, aby jej Sebastian Vettel dojel a předjel. Což se nepovedlo. A Leclerc byl v pozici brzdiče, protože Vettel v úvodu závodu prostě řekl, že je rychlejší a tým dal své dvojce pokyn pustit kolegu před sebe.

"Pro tým není snadné dávat takové příkazy, protože víme, jak se jezdci pak cítí," řekl šéf Scuderie Ferrari. "Rozhodně to nebylo jednoduché rozhodnutí. Musím Charlesovi poděkovat, zachoval se správně, jako dobrý týmový hráč. Může se stát, že příště se stane totéž, ale jezdci si vymění role. Jako tým musíme vždycky myslet na zisk co nejvíce bodů a z tohoto úhlu pohledu jsme udělali správné rozhodnutí."

Šéf týmu Mercedes Toto Wolff má s tímto typem příkazů nějaké zkušenosti a vidí, že Ferrari se pouští na tenký led.

"Byli v složité situaci. Rádi by viděli rychlejší vůz dohánět konkurenta. Sebastian jim řekl, že je momentálně rychlejší, tak změnili pořadí. Rozumím jim. Avšak takto jednoduché to není. Věci se začnou komplikovat, je to jako otevřít Pandořinu skříňku. Potom v každém závodě uslyšíte, že jezdec vzadu by mohl jet rychleji. Vůbec to není jednoduché. Zažili jsme si to s Nikem a Lewisem a nyní s Valtterim," uvedl.