Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

V Číně by se mohla jet druhá velká cena

V Číně by se mohla jet druhá velká cena

Žhavým kandidátem je prý Peking

O tom, že by Liberty Media měla ráda v Číně druhý závod, se v odborných kruzích F1 spekuluje už delší dobu. Novou dynamiku získala tato myšlenka o uplynulém víkendu.

Francouzská agentura AFP přinesla zprávu, že promotér šampionátu vyjednává hned se šesti destinacemi v Říši středu. „Máme zájem o podnik na městské trati,“ cituje v této souvislosti marketingového ředitele formule 1 Seana Bratchese. „Naším cílem je zprostředkovat show novým lidem. Je to možnost, jak dále růst.

Více se z něj vypáčit nepodařilo, hlavně to, zda je skutečně nejžhavějším kandidátem Peking.

V Pekingu se před několika lety uskutečnil závod formule E

Faktem je, že s právě skončenou velkou cenou v Šanghaji panuje z obchodního hlediska spokojenost. Na tribuny si konečně našlo cestu více diváků. Evropští fanoušci kvůli časovému posunu sice brblají, ale to zodpovědné funkcionáře, zdá se, neznepokojuje.

Proti by zjevně nebyl ani šéf týmu Mercedes Toto Wolff: „Čína je pro naši značku velmi důležitým trhem. Když může mít formule E v této zemi dvě zastávky, proč my bychom nemohli závodit v Pekingu nebo Hong Kongu? Líbilo by se mně to.

Vůbec naposledy se jelo dvakrát v jednom státě v roce 2012. Tehdy se v Barceloně konala VC Španělska a ve Valencii VC Evropy.