Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Otevřenému souboji svých jezdců zabránil také Mercedes

Otevřenému souboji svých jezdců zabránil také Mercedes

Proč přezul oba vozy najednou?

Když se po Velké ceně Číny mluvilo o týmové strategii a režii, tak to přirozeně bylo v souvislosti s Ferrari. O to méně pozornosti se věnovalo napohled podivnému rozhodnutí Mercedesu vyměnit oběma vozům pneumatiky v jednom kole.

"Nebyl jsem si jistý, jestli je to pro mě dobré, protože cokoliv kromě zastavení spolu s Lewisem by bylo mou jedinou šancí na vítězství," vysvětluje Valtteri Bottas. "Věděl jsem, že pokud do boxů pojedeme spolu, tak to bude definitivní konec. Jedině, že by se stalo něco hodně nečekaného.

Ale jsem rád, že zastávka proběhla bez problémů. Ztratil jsem trošičku času, ale opravdu jenom trošičku, tým odvedl dobrou práci. Po letmém pohledu na data mohu říci, že to bylo správné rozhodnutí, pokud to posuzujeme optikou týmu. Chtěli jsme double. Já bych možná raději riskoval, ale zpětně vidím, že pneumatiky by to nejspíš nevydržely."

Šéf týmu Toto Wolff potvrdil, že cílem dvojité zastávky bylo zabetonování aktuálního pořadí.

"Sebastian se po výměně pneumatik mohl pokusit o undercut na Valtteriho," vysvětlil. "Takže logickou volbou bylo přezout Valtteriho jako prvního, jenže pak by mohl zkusit undercut na Lewise. Nechtěli jsme zasahovat do pořadí, proto jsme se rozhodli takto."

Samozřejmě je třeba přihlédnout k tomu, že Mercedes mohl do boxů zavolat nejprve pouze Hamiltona a Bottase až v dalším kole. Ten by se tak ocitl spíše na třetím, než na prvním místě.