Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ecclestone opět dával rozhovory

Ecclestone opět dával rozhovory

Tisící velká cena v Silverstone, Vettelův mentální blok a zoufalý Williams

Bernie Ecclestone se minulý týden objevil na veřejnosti a rozdával rozhovory. Ale nebylo to v Číně v rámci oslav tisící velké ceny šampionátu. Muž, který byl desetiletí v jeho čele, vše sledoval pouze v televizi. Nejprve tvrdil, že se nezúčastní kvůli žaludečním problémům, které měl před měsícem, ale kdoví, jestli to nebyl další z jeho žertíků, které říká s vážnou tváří. Nakonec sám přiznal, že by nebyl vítán.

"Stále jsem zaměstnancem společnosti, dostal jsem jakousi nesrozumitelnou funkci, ale na názor se mě už nikdo neptá," postěžoval si 88letý Ecclestone. "Koupili společnost a zřejmě si řekli, že je na čase, aby éra starého muže skončila. Chtěl bych se zapojit, ale vím, že by mi to nedovolili. Mám prostě držet hubu."

S Liberty Media evidentně nemá dobré vztahy: "Nejsem si jistý, že mají závodnické srdce. Sport vedou byznysmeni. Dělají věci, na které bych já ani nepomyslel. Neříkám, že to dělají špatně, ale mají vyšší zisky? Pokud ne, tak by si snadno mohli říci: Koupili jsme to, aby nám to vydělávalo peníze a ono to nefunguje. Mohly by ještě zvýšit počet závodů, ale vše závisí od kontraktů. Týmy kritizují plány na závod v Miami, protože by tam jely zdarma, nic by nedostaly."

Bývalý boss F1 také řekl, že on by tisící velkou cenu zorganizoval v Silverstone, ne v Číně.

"Proč? Protože se tam jela první velká cena. Byl jsem při tom. Nevím, jestli na to Liberty Media vůbec pomyslela. Ve F1 je krátce a detaily jako první velká cena v historii pro ni asi nejsou podstatné," rýpl si.


Ecclestone, tak jako za svého panování, nemá problém říct svůj názor na nejsložitější i nejkontroverznější témata. Kupříkladu na chybu Sebastiana Vettela v souboji s Lewisem Hamiltonem v Bahrajnu, Hamiltonův možný přestup do Ferrari i na nucený odchod Kimiho Räikkönena z tohoto týmu.

"Lidé Sebastiana podceňují. Najde způsob, jak se dostat ze současných problémů. Často na něj myslím, protože ho mám rád, jsme přátelé. Často dělá hloupé chyby, když závodí s Lewisem. Jako by měl mentální blok. Sebastian Lewise moc respektuje a velmi ho chce porážet. V Bahrajnu ho mohl předjet později, měl rychlejší vůz.

Hamilton je ve výborné formě. Formule 1 je již v podstatě Lewisovým koníčkem, je v ní jako doma. Nemyslím si, že by někdy odešel do Ferrari. Pokud by Mercedes tým po roce 2020 rozpustil, Lewis by přestal závodit.

Ferrari si mělo nechat Kimiho. Dobrý týmový kolega, žádné problémy. Znal své povinnosti," objasnil své stanovisko Ecclestone

Pak ještě politoval Williams a věští mu další problémy: "Williams je ve strašlivé situaci. Jen pomyslete, že ne tak dávno byl na úrovni Ferrari a nyní je zcela poslední. Problémem je, že inženýři brzy dostanou nabídky od Ferrari, Mercedesu a Red Bullu."