Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams musí vyvíjet alespoň dvakrát rychleji než ostatní

Williams musí vyvíjet alespoň dvakrát rychleji než ostatní

Šance odrazit se ode dna zatím není

Z dvojice jezdců Williamsu byl mladý George Russell zpravidla tím optimističtějším, co se týče šancí Williamsu dohnat střed pole. Jenže tři slabé závody a pořád dokola opakované otázky už, zdá se, dolehly i na něj. Před VC Ázerbájdžánu jasně řekl, že žádný zázrak v nejbližší době nečeká.

"Mým úkolem je závodit a snažím se tým správně nasměrovat, ale jinak můžu pouze věřit, že zvládne svou část. Designéři, aerodynamici, všichni pracují nejrychleji, jak dokáží, abychom se co nejdříve zlepšili," řekl Russell.

"Jenže ve F1se všichni zlepšují. Nestačí, abychom vůz zlepšili. Musíme vyvíjet dvakrát nebo třikrát rychleji než ostatní, což bude opravdu hodně těžké přetavit v realitu. Musíme zůstat pozitivní, ale být i realističtí. Nemůžeme cílit mnohem výše, než jsme schopni dosáhnout teď. Ve F1 svůj vůz zlepšují všichni, takže my bychom potřebovali něco velmi speciálního, abychom poskočili vpřed.

Bude to pro nás těžké, protože v takových případech to zvenku vypadá, že se s tím nic nedělá a vývoj zamrzl. Pokud se nezlepšíme o dvojnásobek, trojnásobek toho, co ostatní, tak se naše situace moc nezmění. Lidé budou říkat, že jsme neudělali žádný pokrok, i když to nebude pravda, protože jsme začali tak daleko za ostatními."

Na voze Williamsu zatím nebyly pozorovány žádné velké změny. Tým byl od začátku roku ve skluzu s výrobou dílů a mezi posledním testovacím dnem a první velkou cenou ještě musel pár věcí upravit, aby vůz vyhovoval pravidlům. Russell zatím neví, kdy se reakce týmu v továrně zhmotní do podoby nových dílů.

"Všichni se musíme držet harmonogramu. Nemůžete například za pár dní dostat nové přední křídlo, když celý proces zabere osm týdnů. Tak to prostě je," konstatoval Russell.