Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton při neutralizaci ztratil 2,5 sekundy

Hamilton při neutralizaci ztratil 2,5 sekundy

Promarněný čas ho mohl stát vítězství

Lewis Hamilton přiznává, že včera nezvládl ideálně restartování závodu po krátké fázi virtuálního safety caru. Zbytečně pomalou jízdou prý ztratil až 2,5 sekundy, které mu pak v posledních kolech chyběly k silnějšímu tlaku na vedoucího Valtteriho Bottase. Můžeme pochybovat, zda by to stačilo k pokusu o předjetí, ale finský jezdec by se jistě ocitl pod větším tlakem a možná se dopustil chybky. To se už nedozvíme. Hamilton může pouze pracovat na nápravě, o kterou se má postarat změna údajů zobrazovaných na displeji volantu.

"Při virtuálním safety caru jsem přišel o přibližně dva a půl sekundy. Musel jsem to pak znovu dohánět, když do konce závodu zbývalo pouze devět kol. Nebylo to ideální," řekl úřadující šampion, jenž se včera musel spokojit s druhým místem.

"Tam vidím svou chybu a hodlám na tom zapracovat. Upravíme přístrojovku tak, aby se to už neopakovalo. Máme je podobné, ale s pár rozdíly. Každý má inženýra elektroniky, se kterým pracuje na startech, přístrojové desce a podobně. Dosud jsem byl spokojený s informacemi, které mi dávala, protože jsem si myslel, že mám vše k tomu, abych věděl, jak rychle mám jet. Byl to důležitý restart."