Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappena zbrzdily tým i pneumatiky

Verstappena zbrzdily tým i pneumatiky

Obojí má na svědomí Gaslyho vůz

Max Verstappen měl v závěru Velké ceny Ázerbájdžánu chuť zaútočit na ferrari Sebastiana Vettela, jenže odstoupení týmového kolegy Pierra Gaslyho mu udělalo čáru přes rozpočet, a to rovnou dvakrát.

Francouzovo odstoupení spustilo virtuální safety car a Nizozemci během pomalé jízdy vychladly pneumatiky, což se po restartu projevilo v časech na kolo.

"Během tohoto stintu jsem už dohnal sedm, osm sekund, takže tempo bylo dobré," konstatoval po závodě rozčarovaný Verstappen. "Ale jakmile byl aktivován virtuální safety car, teplota pneumatik ohromně klesla. Buď je náš vůz na toto více citlivý než ostatní, nebo jsme prostě nezvládli management pneumatik. To teď samozřejmě nevíme. Kdybychom to věděli, vyhnuli bychom se tomu. Pak jsem to měl těžké. Strašlivě to klouzalo. Bez přilnavosti si nemůžete do zatáčky podržet rychlost a ztrácíte spoustu času."

K tomu se přidal pokyn šetřit pohonnou jednotku, jelikož Gasly odstoupil kvůli závadě na hnací hřídeli nového motoru Honda.

"Měli jsme problém zahřát pneumatiky, ale po tom, co se stalo Pierrovi, jsme už nechtěli moc riskovat," přiznal šéf týmu Red Bull Christian Horner. "Selhala hnací hřídel a neznáme příčinu, tak jsme nechtěli, aby Max riskoval. Je to jeho třetí čtvrté místo v řadě. První místo pod stupni vítězů je vždy frustrující, ale jinak to byl silný závod."