Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lottererovi šlo auto do smyku i na rovinkách

Lottererovi šlo auto do smyku i na rovinkách

Připadal si, jako by jel po ledu

Andre Lotterer během své bohaté kariéry zažil leccos. Hlavně ve vytrvalostních závodech se musel mnohdy vypořádat s krajní nepřízní počasí. Přesto tvrdí, že sobotní E-Prix Paříže byla pro něj doposud nejhorší zkušeností.

Čelil totiž nejen proudům deště, ale i kroupám. V otevřeném voze to nebyl žádný med.

Mega to klouzalo,“ povzdechl si Lotterer. „Měl jsem tak mizivou přilnavost, že dokonce na rovinkách šlo auto do smyku. Nesměl jsem ani na okamžik polevit v koncentraci, protože bych okamžitě skončil ve zdi.

Že za těchto podmínek se nedalo pořádně závodit, je nabíledni. „Paradoxně to ale vedlo k tomu, že jsem byl v daleko menším stresu. Vůbec jsem nemohl uvažovat o tom, že bych na někoho zaútočil. Všem šlo o jediné – udržet se na trati. Kdyby nám to lepilo více, bylo by to mnohem nebezpečnější,“ našel nečekaně určitou pozitivní stránku na jinak hororovém klání. Jezdci formule E totiž nemají k dispozici pneumatiky do mokra a tomu museli přizpůsobit styl jízdy. 

Druhé místo bylo pro Lotterera satisfakcí za předchozí utrpení

Voda mně nevadí a dokonce jsem na ní dopoledne vyhrál úvodní trénink,“ konstatoval německý veterán. „Ale čeho je moc, toho je příliš. Připadal jsem si jako na ledu a odmítl jsem podstoupit jakékoliv riziko.

Proto se ani nepokusil ohrozit vedoucího Frijnse. „Byl to pro mě úspěšný závod, prosadil jsem se ze šestého na druhé místo a vyjel si dobré body,“ dodal Lotterer, který stále čeká na premiérové vítězství v šampionátu.