Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Massovi v Paříži zatékalo do přilby

Massovi v Paříži zatékalo do přilby

Navíc se ještě do něj opřel Turvey

Že závod formule E v Paříži byl pro zúčastněné skutečným očistcem, jsme už psali. Z míry vyvedl i tak ostříleného kozáka, jakým je Felipe Massa.

Zvláště, když ho potkala zcela neobvyklá svízel. „Rozpršelo se a najednou jsem zjistil, že mně do přilby zatéká. Vůbec jsem nic neviděl. Znamenalo to, že jsem kompletní závod musel absolvovat se střídavě otevřeným a zavřeným hledím. Z toho pramenily i malá koncentrovanost a chyby,“ líčil svoje nepříjemné zážitky Brazilec.

Massa, který odstartoval jako čtvrtý, jel proto pomaleji, než mohl, a navíc udělal hodiny. Přesto se pořád držel na bodované pozici, dokud ho zezadu nanaboural Oliver Turvey. „Zřejmě mu to přestalo brzdit. Ve třetí zatáčce to do mě napálil a poslal mě do únikové zóny,“ povzdechl si.

Felipe Massa si během pařížské E-Prix skutečně užil svoje

V důsledku tohoto incidentu se propadl daleko dozadu, jenže nakonec měl štěstí v neštěstí. Kvůli výpadkům několika soupeřů se vrátil na devátou příčku a bral alespoň dva body. „Myslel jsem, že největší peklo, pokud jde o přilnavost, je Monte Carlo, ale tohle bylo daleko horší,“ konstatoval. „Neměl jsem totiž vůbec žádnou. K tomu ještě to trápení s přilbou. Musíme si promluvit se Schuberthem (výrobce), co se vlastně stalo.