Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams o Sennově smrti nikdy s nikým nemluvil

Williams o Sennově smrti nikdy s nikým nemluvil

Williamsová: Jakoby tenkrát na nás dům padl stín

Při příležitosti čtvrtstoletí od tragické smrti Ayrtona Senny v Imole oslovil britský list The Indenpendent také současnou šéfku týmu, v jehož voze brazilská legenda zahynula. Claire Williamsové bylo tenkrát sedmnáct let.

Seděla jsem ve své ložnici a dívala se na televizi,“ zavzpomínala na osudný 1. květen 1994. „Máma ji sledovala v přízemí a táta byl pochopitelně na závodech. Byla to strašná rána. Hned mně došlo, že se stalo něco moc zlého. Dokonce jsem měla pocit, jakoby na náš dům padl jakýsi stín. Běžela jsem za maminkou a ta už měla slzy v očích.

Dnes sedmasedmdesátiletý sir Frank Williams v současnosti už médiím rozhovory neposkytuje. Dcera si ale vybavuje, že vždy, když přišla řeč na Sennovu smrt, dostal jeho pohled jakýsi bolestný tón, zosobnění naprostého smutku.

 

Imola, 1. květen 1994 - proti svým zvyklostem si Senna před startem sundal přilbu...

 

Jinak ovšem Williams s ní nikdy o havárii nemluvil, ani když už byla dospělá a pracovala v jeho stáji. „Má takovou povahu. Nevím ani o tom, že by na toto téma hovořil s kýmkoliv jiným. Drží to pořád v sobě. Nepociťuje potřebu ulevit svému trápení tím, že by se o něj podělil s někým jiným. To by pro něj nebyla žádná terapie,“ svěřila se Claire. „Rodiče mě navíc od takových událostí drželi dál. To platilo už v případě otcova úrazu a u Ayrtonova odchodu znovu.