Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton nestačil v rozhodující chvíli dobít baterku

Hamilton nestačil v rozhodující chvíli dobít baterku

V závěru už byla dráha hodně špatná

Že rudí (a s nimi i všichni ostatní) budou biti, bylo jasné už dlouho před závěrem kvalifikace. Málokdo ale očekával, že Valtteri Bottas tolik naloží i Lewisu Hamiltonovi. Naopak, po prvních dvou fázích byl mírně favorizován obhájce titulu.

Valtteri podal vynikající výkon,“ sdělil novinářům Hamilton. „Já jsem naopak nebyl schopen dát dohromady pořádné kolo. Hlavně ve třetí části.

Rozhodující podíl na tom měl neobvyklý zádrhel. Nevyjížděl totiž s úplně dobitou baterií. V prostředním díle kvalifikace ho tým stáhl do boxů o něco dříve. „Obvykle absolvuji ještě jedno kolo, při němž se akumulátor dobije,“ vysvětlil.

Řekli byste, že tihle dva právě spráskali veškerou konkurenci?

Takto byl v rozhodujících okamžicích nucen se vydat na trať dříve, než bylo plánováno, a uvázl v provozu. „Potom už bylo všechno v háji,“ posteskl si.

Zajímavé ovšem bylo, že při druhých pokusech se nezlepšil vůbec nikdo. Podle šéfa Mercedesu Tota Wolffa to mělo dvě hlavní příčiny – klesající teplotu dráhy a narůstající množství nečistot na ní. „Hlavně v zatáčkách se válela spousta vytahaného kačírku. V těch místech ztráceli všichni,“ všiml si.