Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamiltonovi je líto, že se veganem nestal dříve

Hamiltonovi je líto, že se veganem nestal dříve

Maso nepozřel, ani když před sezonou potřeboval budovat svalovou hmotu

Lewis Hamilton se už před delší dobou dal na veganství. To znamená, že si neodpírá pouze maso, ale i jiné živočišné produkty, jako například mléčné výrobky a vejce, také ryby, mořské plody a med. Správně bychom ho nikdy neměli ani vidět oděného v kůži, vlně nebo hedvábí.

Zajímavostí je, že od svých zásad neupustil ani během uplynulé zimy, když v platnost vešlo pravidlo o minimální hmotnosti jezdce s výstrojí, nastavené na 80 kilogramů. Úřadující šampion přibral z 68 na 75 kilogramů, avšak svaly, nikoli tuk.

"Nabrat hmotnost nebylo těžké a udělal jsem to na veganské stravě," prozradil Hamilton. "Často slyším lidi říkat: Jo, jenže já potřebuji proteiny, proto nikdy nebudu veganem. Já mám dostatek proteinů, nabral jsem svaly a jsem zdravější a spokojenější než kdykoliv předtím. Kéž bych s tím začal dříve.

Každá porce masa, kuřete, ryby, kterou člověk sní, každý kousek kůže nebo kožichu, které si obleče, je ze zvířete, jež bylo trýzněno, odtrženo od rodiny a brutálně zabito. Každý se může sám rozhodnout. Pokud vám to nevadí, je to vaše věc. Já si ale vybírám lásku a dávám si pozor, co podporuji. Nebudu podporovat společnosti, které nakupují od firem, které zabíjejí a trápí zvířata."