Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Leclerc si postěžoval na pneumatiky

Leclerc si postěžoval na pneumatiky

Vettel: Museli jsme si vyjasnit strategii

Poměrně netrpělivě se v Barceloně čekalo na vyjádření závodníků Ferrari po hrubě nepovedené velké ceně. První výstupy však mnoho světla do celé záležitosti nepřinesly.

Výpovědi se většinou točily kolem dvojí týmové režie, která jednou posunula kupředu Leclerka a podruhé Vettela. „V prvním úseku jsem byl rychlejší než Seb. Ale je vždy těžké pustit dobrovolně někoho, kdo je za vámi,“ zafilozofoval si Leclerc. „Když jsem se dostal před něj, jel jsem si svůj závod.

Po přechodu na nejtvrdší směs pneumatik byl ovšem nucen poskytnout stejnou službu svému kolegovi. „Tvrdé gumy autu vůbec nesedly. Na zadní nápravě jsme měli spoustu problémů a ztratili kvůli tomu hodně času. Ale upřímně řečeno, ani na středních pneumatikách to nebyl žádný zázrak. Musíme se podívat na data a analyzovat je,“ postěžoval si. 

Vettel na pódiové umístění útočil marně

Vettel v zásadě jen zopakoval to, co o koordinovaných výměnách pořadí uvedl Leclerc: „Po první zastávce nebylo zpočátku jasné, že se každý řídíme jinou strategií. Když se to vysvětlilo a šel jsem před Charlese, podstatně jsem zrychlil. Zkoušel jsem dostat Verstappena pod tlak, ale safety car to překazil.

O svém poněkud divokém počínání těsně po startu, kdy Nizozemci víceméně daroval třetí místo, se vůbec nezmínil.