Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Španělé ještě neházejí flintu do žita

Španělé ještě neházejí flintu do žita

Aguilera: Na devadesát procent se dohodneme

Pro některé „zasvěcence“ je zánik Velké ceny Španělska hotovou věcí. Její funkcionáři to ale tak černě nevidí.

„Zaručené“ zprávy se vyrojily poté, co nejvyšší představitel F1 Chase Carey uvedl, že kalendář bude i v příštím roce obsahovat 21 položek. Protože je jisté zařazení nové VC Vietnamu a spekuluje se o návratu VC Nizozemska, dva stávající podniky by musely pryč. Z okruhů, které nemají dosud licenční kontrakt na sezonu 2020, se mnohým jako nejohroženější jeví Mexico City a právě Barcelona.

Pořád je ještě čas k vyjednávání,“ tvrdí však prezident Circuit de Catalunya – Barcelona Vicens Aguilera. „Hned po neděli v něm budeme pokračovat. Nedali jsme si žádný konečný termín. Je mně ale jasné, že do léta musí být jasno.

Prezident Katalánského okruhu Aguilera neztrácí naději

Aguilera současně přiznává, že rozhovory s představiteli Liberty Media jsou značně obtížné. „Cílem je, abychom dospěli k dohodě výhodné pro obě strany. Když budeme dost chytří, tak toho dosáhneme. Dávám tomu devadesátiprocentní naději,“ je nicméně přesvědčen. Je dokonce ochotný rezignovat na zavedený květnový termín.

Za výhodu pro sebe považuje, že na celém Pyrenejském poloostrově není nikdo, kdo by mohl Katalánský okruh nahradit. Městskou trať v Madridu pokládá za naprostou fantasmagorii a nemá strach ani z konkurence Jerezu: „Vždyť tam sotva dají dohromady peníze na MotoGP. Kde by je vzali na F1?“ Je ale otázkou, zda se stejnou cestou ubírají i myšlenky promotéra šampionátu.