Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Velká cena Nizozemska 2020 je realitou

Velká cena Nizozemska 2020 je realitou

Pojede se nejspíše v květnu

Po dlouhých 35 letech se do kalendáře mistrovství světa formule 1 vrací Velká cena Nizozemska. Zpočátku donkichotské snažení šéfů okruhu v Zandvoortu bylo nakonec úspěšné. Zdolali (zřejmě) nejen zásadní problémy se sháněním peněz, ale i sveřepý odpor „sesterského“ autodromu v Assenu, který po přidělení VC také velmi toužil.

Dnes dopoledne předstoupil v klimatických lázních na břehu Severního moře před novináře nejvyšší představitel F1 Chase Carey, aby jim oznámil, že byla právě uzavřena tříletá smlouva. „Kdy se pojede příští rok, ještě nevíme přesně. Na kalendáři se stále pracuje. Mělo by to ale být někdy v tomto období, ještě před Monakem. Závod odstartuje evropskou část šampionátu.“ To zní jako umíráček pro Barcelonu, pokud se ovšem neposune někam jinam.

Snímek z okruhu z dnešního rána - rázem bylo všechno jasné

Formule 1 má v Zandvoortu bohatou tradici. Je to důležitá část její historie. Dalším důvodem, proč jsme se takto rozhodli, je obrovská euforie, která kolem F1 v Nizozemsku panuje. Max Verstappen ji dostal na úplně jinou úroveň,“ konstatoval Carey.

Jsem nesmírně hrdý na to, co se nám podařilo,“ svěřil se expilot F1 Jan Lammers, který bude sportovním ředitelem podniku. „Abychom dodrželi standard vyžadovaný FIA, projdou trať a infrastruktura dalekosáhlou přestavbou.

V Zandvoortu se monoposty F1 naposledy představily v roce 1985. Tehdy zvítězil Niki Lauda. Nejvíce triumfů, čtyři, má však na kontě Jim Clark.