Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo Renaultu sedl na lep, míní Marko

Ricciardo Renaultu sedl na lep, míní Marko

Takových slibů se už naposlouchal…

Daniel Ricciardo uvěřil prázdným slibům Renaultu a teď začne svého rozhodnutí litovat. To si myslí Helmut Marko, který Australana přivedl do F1 prostřednictvím juniorského programu Red Bullu. Ne, že by Ricciardo přihlížel vítězstvím svého bývalého týmu, to se zatím nestalo, ale přece jen je vidět, že Red Bull i po změně dodavatele motorů zůstal součástí špičky, zatímco 29letý jezdec zůstal věrný Renaultu a v továrním týmu francouzské automobilky zatím získal ubohých šest bodů. Samotný Renault je v Poháru konstruktérů třetí od konce.

"V tom je Renault dobrý," řekl Marko o svalnatých řečech a slibech. "To znám. Roky nám ukazovali grafy a líčili nám, jak úžasný bude jejich nový motor. Jistě jim uvěřil."

Ricciardův přestup byl i v centru pozornosti tvůrců dokumentární série Drive to Survive.

"Měl to být příběh o tom, jak půjde do Ferrari, Mercedesu nebo zůstane v Red Bullu. Dopadlo to ale zcela jinak, než si představoval on i lidé z Netflixu. Přitom vše vypadalo fajn. Zvýšili jsme nabídku a ochotně diskutovali o všem, co se podle něj mělo zlepšit. To zahrnovalo i jeho osobní sponzory z Austrálie, což nám zabralo spoustu času.

Pak měl i setkání s (vlastníkem společnosti Red Bull Dieterem) Mateschitzem, kterému víceméně tvrdil, že je se vším spokojen a hodlá zůstat v týmu. Jenže nikdy nepodepsal. Smlouva už ležela na stole, jenže vždy přišel s něčím novým. Chce burské oříšky, chce toto a tamto, vždy něco. Po testech  v Maďarsku jsem si myslel, že už má všechno," zavzpomínal Marko.