Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Al Unser Jr. byl zatčen za řízení v opilosti

Al Unser Jr. byl zatčen za řízení v opilosti

Démon znovu posedl dvojnásobného vítěze Indy500

Dvojnásobný vítěz Indy500 a dvojnásobný šampion CART Al Unser Jr. byl v noci na pondělí zatčen na předměstí Indianapolisu. Policie jej podezřívá z řízení pod vlivem alkoholu. Test na místě Unser odmítl, policista jej proto spoutal, odvezl na služebnu a poté, co dostal povolení od soudu, do nemocnice, kde Unserovi odebrali krev.

Podle deníku IndyStar změřil policejní radar, že Unser jel rychlostí 59 mil v hodině (95 km/h) v zóně, kde je povoleno nejvýše 45 mil/h (72 km/h).

Svým černým Volkswagenem Beetle navíc přejížděl z pruhu do pruhu. Policista zapnul majáčky, Unser ještě chvíli pokračoval, ale pak zastavil. Policista uvedl, že si všiml červených očí, mumlání a zápachu alkoholu. Když se Unsera zeptal, jestli řídil, bývalý pilot IndyCar to popřel.

Následně byl vyzván, aby vystoupil z vozu, čemuž uposlechl, při tom se ale potácel. Policista mu gestem ukázal, aby se přesunul ke kraji vozovky, načež Unser došel až na násep, ztratil rovnováhu a svalil se do příkopu. Policista mu pomohl na nohy, znovu se jej zeptal, jestli pil, což Unser opět odmítl. Protože odmítl test, jestli není pod vlivem alkoholu, skončil na policejní stanici.

Podle soudních záznamů byl Unser obviněn ze tří přečinů – řízení pod vlivem alkoholu a ohrožení, nesprávného použití jízdního pruhu a překročení povolené rychlosti. V pondělí odpoledne byl propuštěn na kauci.

S alkoholem má vítěz Indy500 z let 1992 a 1994 a šampion CART v sezonách1990 a 1994 problém dlouhodobě. Před časem uvedl, že ho k tomu dovedl neúspěch v kvalifikaci na Indy500 rok po jeho druhém vítězství. Zatčen za řízení pod vlivem byl už v letech 2007 a 2011.

Poslední rok působil jako kouč týmu Harding Steinbrenner Racing. Ještě nedávno mluvil o tom, jak mu tato práce dala nový smysl života a pomáhá mu problém s pitím zvládat. Web Racer.com také připomněl, že ač celoživotní kuřák, Unser se tohoto zlozvyku letos vzdal a zlepšení svého zdravotního stavu a životosprávy potvrdil tím, že zvládl pětikilometrový běh.

„Všichni v Harding Steinbrenner Racingu jsme smutní ze zprávy, že byl Al Unser Junior zatčen za řízení v opilosti. Alkoholismus je nemoc a pro ty, kteří jí trpí, nekončící bitva. V tuto chvíli jsme připraveni Alovi nabídnout veškerou pomoc, jakou bude potřebovat,“ uvedl tým.