Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Fernley po neúspěchu v Indy opustil McLaren

Fernley po neúspěchu v Indy opustil McLaren

Budoucnost zámořského angažmá je nejistá

Bývalá pravá ruka Vidžaje Mallayi ve Force Indii Robert Fernley hned po neúspěchu McLarenu v kvalifikaci do závodu 500 mil v Indianapolisu u stáje z Wokingu skončil. Fernley měl program McLarenu v americké sérii na starosti.

Mluvčí McLarenu potvrdil pro web Motorsport.com, že Fernley tým opustil. „Můj kontrakt byl jen pro program k Indy500,“ uvedl ke svému odchodu Fernley.

Krom toho, že 500 mil v Indianapolisu Fernley znal ze svého působení v sérii v 80. letech, výkonný ředitel McLarenu Zak Brown na něm oceňoval, že dokáže s omezenými prostředky vystavět konkurenceschopný tým.

„Má zvláštní talent dát dohromady efektivní tým s omezenými zdroji. Indy500 není lehký závod a já jsem potěšený, že je Bob s námi,“ komentoval před časem Brown Fernleyho angažování. McLaren s ním počítal, pokud by se svůj program v zámořské sérii rozhodl rozšířit. Pokud to teď udělá, už to bude bez Fernleyho.

Ten do Wokingu přešel poté, co loni skončil jako zástupce šéfa týmu Force India, když stáj převzala investorská skupina Lawrencea Strolla.