Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

W-Series by ráda pronikla do programu velkých cen

W-Series by ráda pronikla do programu velkých cen

Šéfové F1 ji tam ale příliš nechtějí

Od letošního roku je součástí šesti víkendů DTM také W-Series, tedy výhradně dámské formulové závodění. O jeho smyslu si lze myslet leccos, ambice má však nový šampionát nemalé.

Tedy především je má jeden z jeho šéfů David Coulthard, který pojal odvážný plán protlačit ho do doprovodného programu velkých cen F1! Bývalý skvělý závodník navíc již přešel od slov k činům. Sešel se s obchodním a marketingovým ředitelem F1 Seanem Bratchesem. Jenže kosa narazila na kámen.

David Coulthard (vlevo) ve společnosti svých bývalých kolegů z F1 Gerharda Bergera (uprostřed) a Riccarda Patreseho

Bratches svému protějšku velmi zdvořile, leč důrazně vysvětlil, že F1 má smlouvy s nižšími sériemi F2 a F3 a také se značkovým Porsche Supercupem. Zbavit se některého z těchto partnerů ve prospěch podniku, který se sotva rozeběhl a jehož perspektiva je nejasná, by bylo krajně nerozumné. A časový prostor alespoň u evropských VC už není žádný.

Coulthardovi tudíž navrhl, aby se ucházel o zařazení do harmonogramu zámořských závodů, při nichž se F2 a F3 nejezdí. Jenže pro projekt, který zatím s bídou ufinancuje náš kontinent, je to neakceptovatelné.

Určitá naděje přesto existuje. O rychlé ženy jeví zájem Austrálie. Tamní vláda dokonce vyjádřila ochotu uhradit náklady na dopravu týmů a jejich materiálu, které by v tomto případě byly klíčové. Tak napřesrok v Melbourne uvidíme…