Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton dojížděl do cíle na ničem

Hamilton dojížděl do cíle na ničem

V šikaně uviděl Verstappena na poslední chvíli

Jak to jen dokázal? Lewis Hamilton vyhrál ve voze, obutém do něčeho, čemu se v cíli dalo říci pneumatiky jen s velkou nadsázkou. Byla to ukázka mistrovského ovládání monopostu.

Obhájce titulu si je toho také patřičně vědom. „Vím, že tam někde nahoře Niki smekl svoji červenou čapku,“ prohlásil se skromností sobě vlastní. „Byl to můj snad nejtěžší závod. Bojoval jsem v jeho stylu. Neuvěřitelně mě ovlivnil. Chtěl jsem, aby byl na mě hrdý. Strašně moc nám schází.

V průběhu bitvy s Verstappenem neustále naříkal nad stavem gum a nevěřil, že to vyjde. V padoku už tvrdil trochu něco jiného: „Nikdy bych nezajel do boxů. Před pár lety jsem také vedl a prohrál právě z tohoto důvodu. To jsem nemínil připustit. Jel jsem dál prakticky na ničem. Určitě jste si všimli, jak jsem byl nedotáčivý. Auto se nedalo již téměř řídit.

Verstappen nakonec recept na Hamiltonovu zarputilou obranu nenašel

Napětí gradovalo pár kol před koncem, kdy v Nouvelle Chicane vsadil Verstappen vše na jednu kartu. „Měl jsem šanci, ale nastoupil jsem příliš pozdě. Zkoušel jsem to, dokud to šlo. Nepovedlo se. Naštěstí jsme mohli oba dva normálně pokračovat,“ svěřil se Nizozemec, který už vlivem okolností nebojoval o vítězství, ale „jen“ o čest.

Těsné to bylo,“ vybavil si Hamilton. „Bohudík jsem si ho v posledním momentě všiml. Jeho přední křídlo bylo na úrovni mého zadního kola, tím to ale pro něj skončilo. Pak jsme se dostali do lehkého kontaktu.

Dodejme ještě, že vyšetřování incidentu uzavřeli sportovní komisaři bez toho, že by vyřkli jakýkoliv trest.