Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari ničilo Mercedes ve třetím sektoru

Ferrari ničilo Mercedes ve třetím sektoru

Bottas: Je to všechno moje vina

Zatímco Sebastian Vettel oslavoval první pole position od Velké ceny Německa 2018, neprojevil Mercedes, alespoň vnějškově, najevo žádné velké rozčarování.

Ne, nejsem smutný,“ tvrdil Lewis Hamilton. „Dali jsme do toho všechno a oni byli zkrátka lepší. Hlavně v posledním sektoru nás doslova ničili. Odhaduji, že jsou na rovinkách o čtyři nebo pět desetin rychlejší.“ Obhájce titulu se zároveň omluvil za chybu, kterou v rozhodujícím kole spáchal ve vlásence.

Hamilton uznal, že Vettel byl dnes lepší

Nezbývá, než Ferrari pogratulovat. Bylo dnes jednoznačně nade všemi. Nám to neklapalo. Valtteri ve třetí fázi nezajel ani jedno čisté kolo, v klíčovém okamžiku zaváhal i Lewis. To pak samozřejmě nemůže stačit,“ povzdechl si šéf stáje Toto Wolff. „Ale dlouhé úseky nám tady šly a z toho čerpáme naději pro zítřek. Rudým navíc při nich brzy odcházely pneumatiky.

Nejsmutnějším člověkem v boxu trojcípé hvězdy byl bezesporu Valtteri Bottas. „Když se budu pídit po viníkovi, musím se podívat do zrcadla,“ posypal si hlavu popelem. „Hodiny jdou jednoznačně na můj vrub. A při závěrečném pokusu to bylo z mé strany strašně nečisté. Spousta probrzdění, netrefených vrcholů zatáček,“ svěřil se.