Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainze nadzvedl názory střídající Albon

Sainze nadzvedl názory střídající Albon

Toro Rosso moc toužilo po Španělově penalizaci

Carlos Sainz je pořádně naštvaný. Ani ne tak na to, že musí na startovním roštu o tři stání zpět, jako na chování Alexandera Albona a týmu Toro Rosso.

K incidentu mezi oběma jezdci došlo v závěru úvodní fáze kvalifikace. „V rychlém kole jsem ho v poslední šikaně předjel a on vzápětí začal svoje velmi těsně za mnou. Neměl jsem tedy skoro žádný čas, abych mu uhnul,“ vysvětloval Španěl. Přiznal, že Albona opravdu maličko zdržel, ale v důsledku to nemělo žádný význam, protože pilot Toro Rosso beztak postoupil. 

Alex Albon, zřejmě po důrazné domluvě, změnil svůj názor na incident se Sainzem

Sainze rozzlobilo zejména to, že prakticky totéž uvedl pro média po skončení kvalifikace také thajský nováček. Výslovně prohlásil, že z jeho pohledu bylo vše v pořádku. A najednou při slyšení u sportovních komisařů obrátili on i zástupce stáje o 180 stupňů.

Snažili se ze všech sil, abych dostal trest. Tak jsem uvedl do protokolu, co Albon tvrdil předtím. Jenže nikoho to nezajímalo,“ postěžoval si Sainz.

Důvod, proč si lidé z Toro Rosso takto počínali, je jasný. Sainzova penalizace posunula Daniila Kvjata na jedenácté místo na startu, právě před něj. „Nebyl to právě nejlepší závěr jinak pozitivního dne,“ povzdechl si Španěl. „Příště se postaráme o to, aby se něco takového už neopakovalo.